Apa teknologi masak suhu rendah?

What is low temperature cooking technology-1

Nyatane, iki mung ekspresi sing luwih profesional saka sajian masak alon.Bisa uga diarani sousvide.Lan minangka salah sawijining teknologi utama masak molekuler.Supaya luwih nahan kelembapan lan nutrisi bahan pangan, panganan kasebut dikemas kanthi cara vakum, banjur dimasak alon-alon nganggo mesin masak suhu rendah.Suhu sing kurang ing kene ora ana ing ngisor nol kaya sing dipikirake akal sehat, nanging ing sawetara suhu sing cocog.

What is low temperature cooking technology (1)
What is low temperature cooking technology (2)

Nalika kita sijine panganan menyang mesin masak suhu kurang, nyetel lan njaga suhu target, nalika panganan tekan suhu lan wektu, njupuk metu lan nindakake pangolahan masak liyane, iki teknologi masak suhu kurang.

 

Apa peralatan sing dibutuhake kanggo teknologi masak suhu rendah?

na cara prasaja, rong jinis peralatan dibutuhake, yaiku mesin vakum komprèsi sealing lan feeder suhu kurang.

Mesin sealing kompresi vakum digunakake kanggo ngekstrak hawa ing papan sing tetep supaya obyek kasebut tetep vakum kanggo panyimpenan.Ing pawon, asring digunakake kanggo pengawetan bahan mentah.Nalika nggunakake teknologi masak suhu kurang, mesin packaging komprèsi vakum digunakake kanggo seragam pas saben lumahing pangan ing tas komprèsi vakum, lan cook karo medium iki.

What is low temperature cooking technology (4)

Penyesuaian gelar vakum kompresor kemasan vakum uga apik banget, ing tekanan sing beda, wektu sing beda bisa entuk negara vakum sing beda.Umumé ngandika, kanggo meat, unggas lan kurang-suhu masak, pumping kanggo negara vakum medium.Kanggo sayuran lan woh-wohan (kayata wortel, bawang, kembang kol, jagung, kentang, waluh, apel, pears, nanas, ceri, lan liya-liyane), perlu diekstrak menyang negara vakum sing dhuwur.

Prinsip utama mesin masak suhu rendah yaiku bisa ngontrol suhu nganti suwe, supaya bisa entuk efek.Umumé, setelan suhu kudu antarane 20 ℃ lan 99 ℃, lan sawetara kontrol suhu kudu akurat kanggo 1 ℃.Kualitas mesin masak suhu rendah kudu dipercaya, lan kinerja kontrol stabil, kanggo njamin konsistensi saben asil masak.

Kepiye cara nyetel wektu lan suhu kanthi nggunakake teknologi masak suhu rendah?

Setelan suhu lan wektu saka mesin pangan suhu kurang ngirim ora salah.Proses masak sing alon ora ateges masak panganan ing suhu sing luwih murah lan wektu sing luwih suwe.Amarga suhu sing kurang ora bisa disterilisasi, ana bebaya keamanan pangan sing didhelikake, lan bakal ngasilake efek fatal.Sampeyan kudu ngerti yen suhu becik kanggo urip lan reproduksi bakteri yaiku 4-65 ℃.

What is low temperature cooking technology (5)

Mulane, nalika nggunakake teknologi masak suhu kurang, ing asas, suhu kudu ≥ 65 ℃, minimal ngirim ora kurang saka 50 ℃, lan sing paling apik ngirim ora luwih saka 70 ℃, supaya minangka kanggo supaya mundhut banyu lan rasa. mundhut.Contone, endhog musim panas bisa dimasak nganggo mesin masak suhu rendah, lan suhu bisa dikontrol ing 65 ℃ kanggo entuk rasa sing apik (proteine ​​alus lan lembut kaya tahu, lan kuninge alus kaya puding). .Kajaba iku, cangkang endhog diwenehake karo medium sing disegel lan terisolasi, sing ora mbutuhake kompresi vakum.

Tips anget: miturut aplikasi teknologi masak suhu rendah, daging sing beda-beda duwe syarat lan negara kadewasan sing beda, lan suhu sing dibutuhake uga beda.Bisa disetel miturut syarat kadewasan sing beda.Contone, daging sapi, nalika suhu target 54 ℃, 62 ℃ lan 71 ℃, bisa tekan telung negara: telu, lima lan kebak masak.

 

Nanging, panganan sing beda mbutuhake suhu lan wektu sing beda.Umume bahan bisa siap sajrone 30 menit.Nanging, ing sawetara kasus khusus, panganan bisa uga kudu dimasak sajrone 12 jam, 24 jam utawa luwih suwe.

What is low temperature cooking technology (6)

Umumé, suwene wektu sing dibutuhake kanggo masak kanthi suhu rendah ana hubungane karo telung faktor ing ngisor iki: (1) jumlah total panganan sing dimasak sekaligus;(2) Karakteristik transfer panas saka panganan dhewe;(3) Suhu inti sing pengin digayuh.Contone, wektu masak daging ana hubungane karo ukuran lan kekandelan daging.Bahan sing luwih kenthel, luwih suwe panas bisa nembus menyang tengah.Sayuran kanthi permukaan sing ora rata bisa luwih suwe.

Kompresi vakum daging (kayata steak) lan bahan pangan liyane kudu diproses dhisik.Paling apik kanggo ngemas miturut spesifikasi saben potongan.Setelan wektu lan suhu bisa luwih akurat lan ilmiah.Contone, gunakake mesin masak kanthi suhu rendah kanggo masak daging domba sajrone 30 menit lan salmon sajrone 10 menit.

Apa karakteristik teknologi masak suhu rendah?Dibandhingake karo cara masak tradisional, apa keuntungan sing jelas?

Temenan, asil teknologi masak kanthi suhu rendah ora bisa digayuh kanthi cara masak tradisional.Bisa makaryakke werna asli pangan sabisa, lan nahan roso asli lan wewangian saka rempah-rempah kanggo ombone paling.Malah daging biasa bisa nambah rasa lan rasa.

Masak suhu rendah bisa misahake jus mentah lan banyu panganan, supaya ora nyadari nutrisi panganan lan nyuda bobote, supaya bisa ngontrol bobot saben produk rampung kanthi efektif.

What is low temperature cooking technology (11)
What is low temperature cooking technology (7)
What is low temperature cooking technology (8)

Aplikasi teknologi masak suhu rendah ora mbutuhake syarat teknis khusus, kabeh wong ing pawon bisa beroperasi, lan bisa entuk asil sing cocog.

Tips anget: yen cara tradisional digunakake kanggo nambani steak, kadewasan lumahing lan kadewasan internal steak beda banget, lan ing proses frying, jus asli ing steak bakal terus overflow.Nanging, koki sing berpengalaman bakal nggoreng permukaan steak nganti rada kuning, ngunci jus, banjur dilebokake ing oven kanggo manggang, sing bakal nambah rasa steak, nanging jus pengunci bisa uga ora sampurna. .

Apa masak suhu kurang digunakake digunakake?

Ing lingkungan sing ditutup, panganan bakal luwih efektif.Ing kahanan kaya mengkono, kabeh bahan masak temenan tender lan jus.Kayata endhog, daging, unggas, panganan laut, iwak, sayuran, woh-wohan lan sapanunggalane.

Aplikasi teknologi masak suhu rendah ing daging lan panganan laut pancen luar biasa.Bisa njaga kandungan protein sing dhuwur ing panganan, lan warna bahan panganan apik banget, lan rasa uga seger lan lembut.

What is low temperature cooking technology (9)

Katergantungan masak suhu rendah ing uyah lan lenga wis suda banget, malah ora bisa digunakake, bisa nyuda polusi asap pawon.

Iku luwih hemat energi tinimbang oven lan kompor gas, lan luwih bisa nahan komposisi vitamin panganan tinimbang ngukus lan masak.Kajaba iku, asil saben masak bisa konsisten banget tanpa owah-owahan gradien.

10 questions to help you cook at low temperature-4

Nalika nggunakake teknologi masak suhu rendah kanggo masak sayuran, nambahake mentega sethithik bisa nggawe werna sayuran luwih cerah lan rasa luwih enak.

Cathetan: sadurunge masak vakum ing suhu rendah, panganan kudu didinginkan ing kulkas (suhu kulkas kudu luwih murah tinimbang 4 ℃), lan panganan sawise masak ing suhu rendah vakum kudu beku yen ora digunakake kanggo wektu sing cendhak. .

Apa maneh, aplikasi teknologi masak suhu rendah nambah efisiensi kerja ing pawon.Koki duwe wektu luwih akeh kanggo nyiyapake, lan akeh proses persiapan sing bisa ditindakake sadurunge.Kajaba iku, macem-macem panganan duwe kemasan sing disegel vakum sing kapisah, lan bisa dimasak bebarengan ing kondisi suhu target sing padha.

Kajaba iku, amarga panganan olahan suhu rendah bisa didinginkan lan beku, bisa dipanasake maneh yen perlu, lan panganan sing ora digunakake bisa didinginkan, sing nyegah sampah kanthi maksimal.

What is low temperature cooking technology (10)
What is low temperature cooking technology (13)

Chitco wifi sous vide precis cooker

Masak kaya pro!

Kompor presisi chitco wifi Sous Vide mbantu sampeyan masak kaya profesional.Cukup masangake karo aplikasi Chitco Smart kanggo ngatur masak sampeyan ing endi wae ing jangkauan wifi sampeyan, banjur bakal mbebasake sampeyan lan duwe wektu luwih akeh karo kulawarga lan kanca-kanca.Utamané gampang kanggo nggunakake lan resik, Sijine cooker tliti kanggo sembarang pot karo banyu lan nyelehake pangan sing dipengini ing tas nutup utawa jar kaca, banjur nyetel suhu lan wektu.

 

Sorotan

★ Wifi Sous Vide Cooker---Download app chitco Smart ing iPhone utawa telpon Android, kompor kecemplung wifi iki bakal mbebasake sampeyan lan masak ing endi wae, tetep anyar babagan status masak sampeyan tanpa ana ing pawon.Apa maneh, desain sing apik yaiku sampeyan bisa nuduhake piranti karo kulawarga utawa kanca ing App, ora ana watesan kanggo nyambungake akeh wong.Lan nilai prasetel bakal disimpen nalika dipateni.Prosedur setelan dhasar uga bisa rampung ing kompor sous.

★ Suhu lan Timer Presisi --- Rentang suhu lan akurasi circulator sous vide iki yaiku 77°F~210°F (25ºC~99ºC) lan 0.1℃(1°F ).Jangkoan wektu maksimal yaiku 99 jam 59 menit, wiwiti wektu nalika suhu tekan setelan sampeyan, supaya juru masak sampeyan cukup lan akurat.Uga bisa diwaca layar LCD: (W)36mm*(L)42mm,128*128 Dot Matrix LCD.

★ Sirkulasi Panas Seragam lan Cepet --- 1000 watt supaya sirkulasi banyu dadi panas banyu kanthi cepet lan nggawe daging kebak lan lembab.Cocog ing pot lan setelan kanggo sayuran, daging, woh, keju, endhog lan liya-liyane, sampeyan bisa milih resep saka APP ing telpon lan ing layar LCD wifi sous vide.

★ Gampang kanggo Gunakake lan Ora ana gangguan --- Ora ana peralatan liyane sing dibutuhake.Sijine kompor presisi ing panci apa wae kanthi banyu lan nyelehake panganan sing dikarepake ing tas utawa jar kaca sing disegel.Cukup nyetel suhu lan wektu ing ngendi wae ing jangkoan wifi kanggo mbebasake dhewe lan nggawe rasa panganan kanthi nutrisi lan vitamin luwih akeh.Tetep meneng nalika masak, aja kuwatir babagan gangguan.

★ Weker Perlindhungan lan Suhu --- Sirkulator kecemplung termal iki bakal mandheg kerja lan weker sampeyan nalika tingkat banyu luwih murah tinimbang minimal.Uga bakal weker sampeyan nalika suhu tekan nilai setelan target.Stainless steel gampang kanggo ngresiki.Nalika unit iki ora anti banyu.Tingkat banyu ora bisa ngluwihi garis maksimal.

What is low temperature cooking technology (15)

Sadurunge nglebokake panganan menyang kompresor vakum, kita kudu ngurus panganan, kayata ngobati, nambah rempah-rempah.Nanging, ing proses masak kanthi suhu rendah, rasa bahan pangan lan rempah-rempah luwih kuwat, mula ora dianjurake kanggo nambah rempah-rempah sing berlebihan.Konsentrasi bumbu alkohol sing dhuwur ora cocog, bakal ngrusak komposisi protein bahan-bahan daging, nggawe rasa lan rasa daging nyuda banget.

What is low temperature cooking technology (16)

Apa bab?

Kayane teknologi masak suhu rendah tekanan dhuwur, nyatane ora adhem lan rumit.Anggere kita duwe nangkep bener saka karakteristik saben bahan pangan lan roso rasa kita pengin diwenehi, nyetel suhu lan wektu bener, scientifically aplikasi vakum kompresor packaging lan mesin suhu kurang, malah steak banget umum bisa diwenehi apik. rasa, Iki Piandel masak alon ing suhu kurang.

 

• Ing vertigo panas,

• Ora ngipi elek saka lampblack,

• Ora ana swara sing terus-terusan,

• Ora ana rush.

• Masak suhu rendah,

• Kabeh delicacies mbutuhake wektu kanggo cultivate, nglumpukake lan mekar,

• Saben sajian masak ing suhu kurang bisa nggawe pengalaman gaib kabeh pangertèn.


Wektu kirim: Oct-18-2021